Pentuinfo

Päivitetty 2015

Jos olet kiinnostunut Pinebulls-englanninbulldoggi pennusta, lue alla oleva teksti ajatuksella. Olemme koonneet siihen asioita, jotka itse koemme ja näemme tärkeiksi!

Koiranpennut tekevät tarpeitaan sisälle, valvottavat ja tekevät pahojaan, kestääkö hermosi sotkua, ulinaa ja aikaisia ylösnousuja? Koiran pito käy myös kukkarolle, ruoka, rokotukset ja hoito maksaa, Koirasi voi myös sairastua ja kukkarosi kevenee äkkiä useilla sadoilla euroilla. Mieti vielä kerran oletko valmis uhraamaan aikaa ja vaivaa jopa kymmeneksi vuodeksi eteenpäin!

Pinebulls pennut myydään aina perheenjäseniksi, kotikoiriksi. Kunkin pennun edellytysten mukaan, sen kanssa voi harrastaa näyttelyitä, tottelevaisuutta, leikkimielistä jäljestystä tms. emme kuitenkaan suosittele englanninbulldogille agilitya harrastukseksi, koiran rakenteen vuoksi. Mikäli ilmoitat halukkuutesi käydä näyttelyissä, pitää sinun myös sitoutua siihen, koska pyrimme silloin valitsemaan pennuista tähän harrastukseen sopivimmat yksilöt.

Pentujen synnyttyä koti rauhoitetaan täysin vierailta, kunnes pennut ovat noin viisi viikkoa. Haluamme luoda emälle ja pennuille mahdollisimman tasapainoisen ja vakaan alun. Pennut kasvavat meillä perheen keskellä ja oppivat kaikenlaisiin arkisiin ääniin ja tapahtumiin, unohtamatta riittävää lepoa ja rauhaa. Kun pennut ovat täyttäneet viisi viikkoa avataan ovet pennunostajille ja vasta tässä vaiheessa alamme miettiä mikä pentu olisi sopiva kullekin.

Kun tulet katsomaan pentuja kerromme miten pennun tuloon kannattaa valmistautua, mitä pitää hankkia valmiiksi ja annamme kirjalliset ohjeet Pinebulls hoito-oppaan muodossa. Tarkoitus on, että ehdit rauhassa tutustua oppaaseen ennen pennun tuloa. Käymme tässä vaiheessa yhdessä läpi Pinebulls hoito-oppaan. Ennen kuin tulet katsomaan pentuja kirjoita ylös kysymykset, joihin haluat vastauksen. Usein nimittäin käy niin, että pennut vievät kaiken huomion ja mahdolliset mielessä pyörineet kysymykset unohtuvat kokonaan!

Jokainen pentu on yksilö ja saa geeninsä useista sukutaulussaan esiintyvistä englanninbulldogeista. Jokainen rotu kantaa geeneissään juuri rodulle ominaisia sairauksia ja vikoja. Vaikka olemme tehneet yhdistelmät parhaan tietomme ja taitomme mukaan, koskaan ei voi tietää tuleeko pennulle sairauksia vai ei, tämä täytyy ymmärtää. Kukaan kasvattaja ei voi taata sitä, että pennusta kasvaa terve aikuinen koira! Jos oletat toisin, älä hanki elävää eläintä. Valitettavasti kaikki sairaudet ovat mahdollisia taustojen selvittelystä huolimatta! Kasvattajan on huolehdittava rodun geneettisestä monimuotoisuudesta säilyttääkseen sen elinkelpoisena, mutta jokainen uusi koira on myös riski uudenlaisille ongelmille haluttujen ominaisuuksien lisäksi. Kasvatus on tältä osin todella haastavaa ja vaikeaa työtä! Lisätietoa bulldoggien terveystiedoista Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen sivulta http://www.seby.fi/bulldoggi//terveystietoa.html

Terveys koostuu kokonaisuudesta, tämä on tärkeämpää kuin yksikään yksittäinen lausunto jostain koiran osasta! Valitettavasti yleisessä keskustelussa tämä asiaa monelta hämärtyy. Pahimmassa tapauksessa yhteen vikaan tuijottaminen luo kasvualustaa muille vioille ja sairauksille, jotka voivat olla rodulle kohtalokkaita. Pyrimme jalostusvalinnoissamme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen – terveeseen bulldogin pentuun – AINA!

Englanninbulldogin luonne avoimena ja ystävällisenä on tärkeää säilyttää, siksi haluamme, että jalostukseen käyttämämme koirat omaavat nämä tärkeät luonteenpiirteet.Jalostuksesta suljemme pois koirat joilla on toistuvia/kroonisia iho-ongelmia, ahdas henkitorvi sekä silminnähden pysyviä rakenteellisia ongelmia (esim. liikkeissä).

Kuvaamme/tutkimme vähintään henkitorven, polvet ja sydämen kaikilta omistamiltamme koirilta, joita käytämme jalostukseen!

Voit myös itse vaikuttaa koiran terveyteen. Ei kannata kuunnella ketä tahansa, vaan kasvattajan ohjeita. Hänellä on kokemusta ja tietoa ainakin siitä kuinka omat koirat ovat kehittyneet hyvin.

Luusto ja raajat kehittyvät paitsi perimän, myös ympäristön vaikutuksen mukaan, siksi kasvattajan ohjeisiin pennun ruokinnasta ja kasvavan koiran liikuttamisesta pitää suhtautua vakavasti.Huonolaatuinen tai liian "vahva" ruoka, samoin kuin kasvavan koiran liika rasittaminen altistaa koiran pysyville nivelmuutoksille ja kasvuhäiriöille!

Kasvattajana luotamme siihen, että ymmärrät hankkivasi pitkäikäisen perheenjäsenen. Sinun on myös perehdyttävä koiran kasvuun ja koulutukseen. Vain sillä tavalla koiran ja sinun välille voi syntyä toimiva suhde

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton lomake "Sopimus koiran kaupasta".Pennun hintaan sisältyy rekisteröinti ja eläinlääkärin tarkastus sekä Pinebulls hoito-opas. Tämän lisäksi saat mukaan aloituspakkauksen ruokaa, jota pentu on tottunut syömään. Liitämme myös uudet pennunomistajat Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen jäseniksi maksamalla ensimmäisen vuoden jäsenmaksun.

Pentua emme myy osamaksulla, pennut maksavat meillä 1950€(sis. arvonlisäveron).

Toivomme, että koiran kanssa käydään ainakin kerran virallisessa koiranäyttelyssä.

Vuonna 2011 Suomen Englanninbulldoggiyhdistys aloitti projektin henkitorvien kuvauttamiseksi. Jotta kuvia pystytään vertailemaan on kuvauksille asetettu tietyt yhteiset kriteerit/kuvausasetukset, joita projektiin sitoutuneet yhteistyöklinikat noudattavat. Lisätietoja projektista ja yhteistyöklinikoista löytyy yhdistyksen sivuilta.

Haluamme olla mukana tukemassa tätä hyvää asiaa bulldoggien terveyden edistämiseksi ja kannustamassa kasvattiemme omistajia kuvauttamaan oman koiransa. Tästä syystä olemme päättäneet osallistua tietyllä osuudella kasvattiemme henkitorvikuvauskuluihin.

Suosittelemme ehdottomasti pennun vakuuttamista. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturman hoidon. Kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen pennun kotiin saamista oman vakuutusyhtiön koiravakuutusehdot (hinta, omavastuu, kattavuus, ikärajoitukset, vakuutuksen karenssiaika yms.). Olisi hyvä jos vakuutusturva olisi olemassa jo siinä vaiheessa kun pentu muuttaa uuteen kotiinsa.

Pyrimme järjestämään jokaiselle pentueelle pentutapaamisen ennen ensimmäistä ikävuotta.

Jos olet samoilla linjoilla kanssamme ja valmis sitoutumaan näihin asioihin, tervetuloa joukkoomme.

Kasvattajina olemme tukenasi niin myötä- kuin vastamäessä.

Jos jokin jäi askarruttamaan mieltäsi niin ota rohkeasti yhteyttä - kerromme mielellämme ajatuksistamme lisää!

Email: pinebulls@pinebulls.fi
Puh: 050 5440333, 050 5481174
2674427-8